recept: Stüszi tokány, Kifőzde
Stüszi tokány
(zöldséges marhatokány)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg marhafelsál,
2 közepes fej vöröshagyma,
40 dkg sárga- és fehérrépa,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
1 dl fanyar vörösbor,
só, bors, pirospaprika, majoránna, mustár



A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral.
A répákat vágd kis kockákra és keverd el benne.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, és ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel.
Ezután a tejfölt keverd el két teáskanál liszttel, tedd a húshoz és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint. Erősebb idegzetűek egy-egy kanál mustárral és morzsolt vagy apróra vágott majoránnával is próbálkozhatnak. (legközelebb nem felejtik el beletenni!)
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Én nem szoktam savanyúságot enni hozzá, de van, aki úgy szereti.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs
 fejes saláta
 csemege uborka

Forrás: Vadas nosztalgiám alapján kreáltam, bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2010.02.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 18:54:05 - 1.71)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez